Hyppää suoraan sisältöön

Eeva on silmälasipäinen, ystävällisen näköinen nainen

Tutkija, suomentaja, toimittaja, tiedottaja, opettaja, Nuisku-ohjaaja...

Olen koulutukseltani alkujaan filosofian tohtori. Polkuni on kulkenut tutkijan hommista tieteestä kirjoittamiseen, suomentamiseen ja erilaisiin viestintätehtäviin. Työni kuluessa perehdyin varsinaisen tutkimuskohteeni, koivun siitepölyjen, lisäksi tilastotieteellisiin menetelmiin ja ohjelmointiin.

Pian väittelemisen jälkeen muutin perheineni Itävaltaan ja omistin aikani lapsilleni Joonatanille ja Lauralle. Keski-Euroopassa vierähti 10 vuotta, ennen kuin kaipuu kotimaahan toi meidät takaisin.

Ulkomailla asuessa ymmärsin, että kotini on suomen kieli. Olo oli kuin sillalla, ei täysin kotoinen enää Suomessa, mutta ei myöskään itävaltalaisten ja saksalaisten parissa. Ruokin ahkerasti lasten äidinkieltä. Suomesta lähti aina mukaan matkalaukullinen kirjoja.

Ulkomaan vuosina aloin vähitellen kirjoittaa Tiede-lehteen ja suomentaa tieto- ja harrastekirjoja sekä juttuja GEO-lehteen. Myöhemmin mukaan ovat tulleet juttujen editointi ja käännösten taittoon toimittaminen sekä digitaalinen viestintä, sosiaalinen media ja tiedottajan ja viestintävastaavan tehtävät. Muiden töiden ohessa olen myös laatinut oppimateriaaleja.

Kun lapseni aloittivat opiskelun, myös minä lähdin takaisin yliopistoon, mutta tällä kertaa kasvatustieteelliseen tiedekuntaan. Pätevöidyin aineenopettajaksi ja innostuin vielä kouluttautumaan Nuisku-ohjaajaksi ja jatkamaan opintoja erityispedagogiikan parissa.

Nuisku-taidoilla kaikki voivat olla voittajia!

Erityispedagogiikan opinnoissa olen oivaltanut entistä syvemmin toimivan vuorovaikutuksen merkityksen ja voiman. Sen, kuinka vuorovaikutuksen keinoin voidaan luoda hyväksyvä ilmapiiri ja vaikuttaa ihmisryhmän jäsenten keskinäiseen avoimuuteen, suvaitsevaisuuteen ja jopa tehtävistä suoriutumiseen. Toimiva vuorovaikutus kehittää esimerkiksi lasten ja nuorten tunnetaitoja, omatoimisuutta ja itseohjautuvuutta sekä itseluottamusta.

Nuisku-kurssien kautta tahdon antaa nuorille kokemuksen ja ymmärryksen siitä, että jokainen on arvokas omana itsenään ja jokaisella on myös oikeus omiin tarpeisiin, joista on mahdollista pitää kiinni polkematta silti muiden tarpeita. Itselleni Nuiskussa ristiriitojen ratkaiseminen ilman voittajia tai häviäjiä oli suuri oivallus. Omassa lapsuudessani olin sisäistänyt opin ”VIisas antaa periksi” ja ollut äänestyksissä monesti häviäjän puolella, mutta nyt tiedän, ettei viisaan tarvitse luopua omista toiveistaan ja tarpeistaan. Nuiskussa opitaan, kuinka kaikki voivat voittaa.

Tutustu palveluihini

etusivulle | sivun alkuun